از روستای زيارت به سمت دوراهي آبشار زیارت یک جاده خاكي وجود دارد كه ميتوان آن را با خودرو طی کرد. براي رسيدن به ابتداي اين دره ۲ مسير وجود دارد كه مورد استفاده در صعود قله تلانبار هم قرار ميگيرد. مسير چشمه شهربت و ديگري مسیر چمازچال است.
مسیر چشمه شهربت کاملا پاکوب است. اين راه در قديم محل تردد اهالي روستاي چهار باغ و شاهكوه به زيارت و نهايتاً گرگان بوده است. پس از عبور از چشمه شهربت و ادامه مسیر تا چشمه سیاه خانی در ارتفاع ۲۳۰۰ متری، به یک دو راهی خواهید رسید که مسیر سمت راست به قله و مسیر سمت چپ که پاکوب کمتری دارد به سمت شرق به سمت دره می رود.
پس از عبور از یک مرتع کوچک مسیر پاکوب به پایان می رسد و از این نقطه مسیری وجود ندارد. با ادامه حرکت به سمت شرق و عبور از یک دره، به دره تل انبار خواهید رسید. رشته کوه تل انبار بخشی از کوههای البرز شرقی است که در جنوب شهر گرگان قرار دارد و در مرتفع ترین قسمت به ارتفاع ۳۰۳۰ متر دارای قله ای به همین نام (تل انبار) می باشد.
دره در دامنه شمالی قله قرار دارد و دارای آبشارهای متعددی است که در انتها به آبشار دوقلوی روستای زیارت ختم می گردد. این دره از دو بخش اصلی تشکیل میگردد که شامل بخش بالای دره که از یال تل انبار تا آبشار حد فاصل منطقه صندوق به منطقه میان وله و همچنین بخش پایینی دره که از آبشار مذکور تا آبشار دوقلو است.
اين دره متشکل از ۵۳ آبشار ۲ الی ۴۰ متری است كه ۲۰ آبشار آن بیش از ۱۰ متر ارتفاع دارند. برای بازدید از این آبشارها نیاز به مهارت های فنی و تجهیزات فرود است. ۲۵ آبشار در این دره نیازمند فرود با طناب است.
فصل مناسب برای عبور از این دره از اول تيرماه تا نيمه اول شهريورماه است.
همچنین ابزار کارگاه زدن، دو حلقه طناب ۵۰ متری و یک طناب ۲۰ متری، اطلاع از وضعيت جوي منطقه، آشنايي كامل نفرات به فرود از ملزومات حرکت در این دره است. شایان ذکر است پس از فرود از آبشار اول این دره، باید مسیر را ادامه داد و راه بازگشت وجود ندارد.
رودخانه با ديوارههاي بلند احاطه شده و همچون كانالي خروشان و كف آلود پايين ميرود. در اين قسمت از مسير ديگر درختي براي برپايي گارگاه نيست از این رو برای کارگاه زدن باید ازشكاف ديواره ها استفاده نمایید. انتهای این مسیر به آبشار زیارت گرگان ختم می شود. نکته مهم در اینگونه برنامه ها ، توجه به عایق بندی صحیح و اصولی پوشاک ، غذاها و سایر ملزومات مهم نظیر کیف کمکهای اولیه است.
اکثر آبشارها کارگاه استاندارد و قابل اطمینانی ندارند و در برخی کارگاه ها از ابزارهای بسیار مستهلک و طنابچه های نازک ، طنابهای پلاستیکی قدیمی ، تسمه کمربند ایمنی اتومبیل و غیره استفاده شده که به شدت خطرناک هستند .
توصیه میشود قبل از فرود از این آبشارها با وسایلی که در اختیار دارید کارگاهی ایمن تعبیه نمایید. بازدید از این دره نیازمند ۲ روز زمان است. ر برخی از نقاط دره امکان استفاده از تلفن همراه وجود دارد و این موضوع باید در اداره تیم و سرپرستی برنامه مورد توجه قرار گیرد.
برچسب ها
آبشارهای دره تل انبار کجاست؟ روستای زیارت جاهای دیدنی گرگان دیدنی های گرگان دیدنی های گلستان جاهای دیدنی گلستان آبشارهای دره تل انبارارسال دیدگاه
دیدگاه ها
آخرین مطالب
پربازدیدترین مطالب
گروه بندی