شماره تماس اجاره ویلا در سوادکوه : 09114481870
سوادکوه مازندران را میتوان بهشت گمشده در شمال ایران دانست. هر بار که به مناطق مختلف ایران سفر میکنم، بیشتر متوجه این موضوع میشوم که ایران جاذبههای گردشگری فوقالعادهای را در خود جای داده است. این کشور زیبا پر از پتانسیل برای گردش، ماجراجویی، کسب علم و تجربه، جذب توریست و غیره است که در این میان شهرستان سوادکوه در استان مازندران، نمونهی بارزی از این مکانهای دیدنی است که از طبیعتی زیبا، آب و هوای متعادل و پوشش گیاهی انبوهی برخوردار است.
دریاچه لفور یکی از دیدنی های سوادکوه است که با مناظر بسیار زیبا و چشمنوازش گردشگران زیادی را برای گردشهای یک روزه به این مکان میکشاند تا از زیباییهای آن لذت ببرند. دریاچه لفور (سد خاکی لفور) در کنار جنگلهای زیبای سوادکوه، منظرهای زیبا و دلنواز را برای کسانی که عاشق طبیعت گردی هستند، فراهم میکند.
آدرس: استان مازندران، سوادکوه شمالی، شیرگاه، روستای لفور
مسیر دسترسی به سد لفور
اگر از سمت جاده فیروزکوه قصد سفر به سد لفور را دارید، باید بعد از گذشتن از شهرهای پل سفید، زیرآب و شیرگاه، مسیر خود را بهسمت جاده شیرگاه-بابلکنار تغییر دهید که از مناطق کلیج خیل و اسلام آباد عبور میکند. جاده هراز شما را بهترتیب به شهرهای آمل و بابل راهنمایی میکند.
در شهر بابل باید بهدنبال حرکت در مسیر جاده گنج افروز بهطرف بابلکنار باشید. جاده گنج افروز بهدلیل موقعیت جغرافیاییاش، در مجاورت درهای بزرگ قرار دارد و از همین رو با رانندگی ایمن و رعایت سرعت مطمئنه میتوانید بدون هیچ مشکلی از این مسیر عبور کنید. سپس با عبور از شهر بابلکنار، به سه راهی شیردارکلا میرسید که مکانی بسیار شلوغ و پررفتوآمد است و از هر کسی مکان سد را بپرسید، به شما کمک خواهد کرد.
جنگل لفور
درحالحاضر این جنگل حدود ۸ هکتار مساحت دارد و روستاهای زیادی از جمله امیرکلا، درازکلا، سیدکلا، کالیکلا و.. در محدوده این جنگل قرار دارند. جنگل لفور حدود ۴۰میلیون سال قدمت دارد و از قدیمیترین بخشهای جنگلهای هیرکانی این منطقه است. این جنگل بخاطر گونههای گیاهی و جانوری مختلف که سالهاست در این منطقه وجود دارند، به زیستگاه این گونهها تبدیل شده است.
یک آبشار دلربا که اطراف آن را سنگهای خزهای احاطه کردهاند. آبهای کریستالی آبشار ترز به پایین مجموعهای از لبههای سنگی فرو میریزند و نمایشی مسحورکننده از آب کفآلود و قطرات درخشانی را ایجاد میکنند که در نور خورشید میدرخشند. پوشش گیاهی سرسبز اطراف حس آرامش را به صحنه میافزایند و آن را به منظرهای واقعا زیبا تبدیل میکنند. ارتفاع این آبشار آهکی به ۱۸ متر میرسد.
حالا که تا آبشار ترز اومدید حیف نیست چند روزی را در یک قدمی آبشار اقامت کنین: اجاره کلبه جنگلی ترز
آبشار گزو یکی از معروفترین جاهای دیدنی سوادکوه است که فاصله آن تا منطقه شیرگاه ۱۵ کیلومتر و تا شهر زیرآب ۲۵ کیلومتر است. آبشار گزو درواقع یک آبشار نیست بلکه ۲ آبشار است. آبشار اول مثل بچه کوچک خانواده است که ۵ متر ارتفاع دارد و آبشار دوم مثل فرزند ارشد خانواده ۴۳ متر ارتفاع دارد. مجموع ارتفاع این ۲ آبشار با یکدیگر ۴۸ متر میشود و به همین خاطر آبشار گزو در دسته آبشارهای مرتفع ایران قرار میگیرد.
پل ورسک در جاده فیروز کوه در کنار روستایی به همین نام در بالای دره ورسک و بین دو کوه عظیم عباسآباد جای گرفته است و در مسیر خطآهن تهران-شمال قرار دارد. این پل که از جاهای دیدنی سوادکوه به شمار میرود و عنوان بزرگترین پل راهآهن شمال کشور را از آن خود کرده است، در سال ۱۳۱۵ افتتاح شد. امروزه از این پل تنها برای عبور قطارهای مسافربری تهران-گرگان، تهران-ساری و قطارهای سوختی و باری استفاده میشود. پل ورسک در ارتفاع ۲,۱۴۰ متری بالاتر از سطح دریا ساخته شد؛ بهطوری که ارتفاعش از ته دره به ۱۱۰ متر میرسد و بهدلیل همین ارتفاع در کتاب رکوردهای گینس هم ثبت شده است.
بهتر است فکر شنا در دریاچه لفور را از سرتان بیرون کنید؛ چون اگر اتفاقی برای شما بیفتد، هیچ غریق نجاتی نیست که به شما کمک کند. نکته دیگری که شنا در دریاچه لفور را مناسب نمیکند، ماهیهایی ساکن دریاچه هستند؛ چون شاید زندگی آنها هم به خطر بیفتد. اگر مشتاق شنا هستید، میتوانید رودها و آبشارهای نزدیک جنگل لفور را امتحان کنید.
هرچند بعضی گردشگران دوست دارند خودشان در طبیعت آشپزی کنند، اما خیلیها هم هستند که رستورانها را با آن غذاهای محلی پرادویه ترجیح میدهند. رستورانها و غذاخوریهایی هرچند انگشتشمار در نزدیکی جنگل لفور قرار دارند که در میتوانید غذاهای محلی شمالی را در آنجا امتحان کنید.
رستوران ماهی لفور که به سمت جنگل هم چشمانداز دارد، محیط آرام و دلنشینی دارد. شما میتوانید غذاهای محلی شمالی با عطر سیر و سبزیجات وحشی جنگلی را در این رستوران بچشید. رستوران شاه کلا هم یکی از بهترین غذاخوریها نزدیک جنگل لفور است که انواع غذاهای محلی را در منوی خود دارند.
کمپینگ در خود جنگل لفور مشکلی ندارد؛ جز اینکه باید دنبال جای مناسبی بگردید تا هم خودتان اذیت نشوید هم به طبیعت آسیبی نزنید. دوتا از بهترین جاهایی که میتوانید کمپ بزنید، اطراف سد لفور یا سد البرز و در منطقه جنگلی آذررود است.
لفور (لپور) یکی از دهستانهای شهرستان سوادکوه شمالی در استان مازندران به شمار میرود که از ۲۹ آبادی و روستا تشکیل شده است. این روستاها به حدی زیبا و جذاب هستند که هر گردشگری را به روستاگردی و معاشرت با مردم بومی آن وادار میکنند. از جمله روستاهای لفور میتوان به گشنیان، نفتچال، چاکسر، اسبوکلا، گالشکلا، میرارکلا، غوزک رودبار، امامکلا، کالیکلا، مرزیدره و عالمکلا اشاره کرد.
هارمونی زیباییها، درهمتنیدگی انسان و دست ساختههای بشر با طبیعت و توقف زمان در هزارههای گذشته، همگی شاید فقط در منطقه لفور سوادکوه قابلمشاهده باشد. همنوایی کوهستان، جنگل، چشمهها، رودخانهها، دریاچه، آبشار و زندگی روستایی بهخوبی در منطقه لفور به چشم میخورد.
به دلیل شرایط آب وهوایی مناسب، بهترین زمان بازدید از جاذبه دریاچهی لفور اردیبهشت ماه تا شهریور ماه است. البته پاییز هم با خزان رنگارنگ درختان اطراف دریاچه میتواند از فصلهای خوب برای سفر و گذران اوقات فراغت در کنار این دریاچه باشد.
هر زمان که دلتان بخواهد میتوانید به سد لفور سوادکوه سفر کنید، چون منطقهای خوشآبوهوا و چهارفصل است. بهار و تابستان آن، نقاشی زنده طبیعت خداوند و پاییز آن رنگ و بویی نارنجی و عاشقانه به خود میگیرد و اما زمستان که بارش برف آن را سفیدپوش میسازد.
در حین بازدید از زیباییهایی دریاچه لفور از لذت قایق سواری در آن غافل نشوید و از فضای سرشار از آرامش آن نهایت استفاده را ببرید. همچنین یادتان باشد با پیاده روی در جنگل توسکا، عکسهای یادگاری بگیرید.
اگر قصد دارید از تهران بهسمت جنگل لفور حرکت کنید، باید از جاده فیروزکوه و پل ورسک عبور کنید و به طرف شیرگاه بروید. بعد از پلسفید بهتدریج وارد جنگل لفور میشوید. جادهای که از دل جنگل میگذرد، در واقع آن را به دو قسمت کرده است و میتوانید از بخش شرقی یا غربی جنگل دیدن کنید. تهران تا شیرگاه حدود ۲۳۴ کیلومتر فاصله دارد که این سفر تقریبا سه ساعت طول میکشد.
اگر تا این مقدارعلاقه به جنگل گردی دارید یادتان باشد جنگل النگدره گرگان یک پیشنهادی است که اصلا نباید رد کنید.
اگر قصد دارید شب را در نزدیکی دریاچه لفور، اقامت داشته باشید، هیچ نگران نباشید. کافی است پیش از اقدام به سفر به وبسایت گلستانی ها سری بزنید و یکی از کلبههای چوبی و کاهگلی در قلب جنگل لفور را برای تجربه یک شب از زندگی روستایی در کنار حیواناتی همچون گاو، گوسفند، مرغ، اردک و... رزرو کرده و از غذاهای ارگانیک محلی نوش جان کنید.
امکان چادرزنی و کمپینگ هم در حاشیه سد لفور با رعایت نکات ایمنی وجود دارد و برای این کار علاوه بر به همراه داشتن وسایل مخصوص کمپینگ، بهتر است مواد غذایی کنسروشده، آب آشامیدنی، وسایل آتشزا، کیسههای زباله و... هم داشته باشید.
بهترین جا برای خرید سوغات و محصولات محلی شمال همیشه بازارهای روز نیستند.
گاهی میتوان بهترین ربانار یا دوغ محلی را از دستان، دست فروشانی که در میان انبوه درختان سربه فلک کشیده این جنگل نشستهاند خریداری کرد.
اگر اهل ماجراجویی و سپری کردن شب در جنگل هستید، میتوانید سراغ کلبههای چوبی که با چوبهای همان منطقه ساخته شدهاند، بروید و از اقامتتان در جنگل به همراه سرو غذاهای گرم محلی خانگی لذت ببرید.
از آنجایی که دریاچه لفور منطقهای بکر و دستنخورده است، امکانات زیادی در نزدیکی آن وجود ندارد. برای استفاده از سرویس بهداشتی، باید مسیری را تا رسیدن به روستا بپیمایید. اگر خوب بگردید، میتوانید در گوشهوکنار جنگلهای لفور اتاقکهای سرویس بهداشتی کوچک را پیدا کنید. پیشنهاد میکنم اگر نیاز به خرید از فروشگاه یا سوپرمارکت داشتید، قبل از رسیدن آنها را از روستاهای اطراف یا مبدا خود خریداری کنید و با امکانات کامل به دیدن سد لفور بیایید.
درباره سوغات شمال بیشتر بخوانید.
جنگل لفور از جاهای دیدنی استان مازندران است که در دهستان لفور شهرستان سوادکوه قرار دارد.
در سفر به جنگل لفور میتوانید در ویلاها و اقامتگاههای بومگردی و همین طور کلبههای جنگلی اقامت داشته باشید یا کمپزدن در دل جنگل را تجربه کنید. اگر به دنبال کلبه مناسب میگردید میتوانید به سایت گلستانی ها سر بزنید .
برای اینکه از تهران راهی جنگل لفور شوید، باید از جاده فیروزکوه استفاده کنید تا به شیرگاه برسید. فاصله تهران تا شیرگاه حدود ۲۳۵ کیلومتر است.
کفش مناسب پیادهروی، کرم ضدآفتاب، کیسه زباله، چادر کمپینگ، آب آشامیدنی، کنسرو، لباس گرم و لباس اضافه، جعبه کمکهای اولیه، وسایل آتشزا و...
برای اجاره ویلا و یا کلبه رو به روی سد لفور میتوانید وارد سایت گلسانی ها شوید و کلبه مورد نظر خود را انتخاب کنید
برچسب ها
ارسال دیدگاه
دیدگاه ها
آخرین مطالب
پربازدیدترین مطالب
گروه بندی