گرگان یکی از شهرهای شمالی ایران و مرکز استان گلستان است. گرگان یک شهر توریستی و در فصلهای از سال به یکی از مهاجرپذیرترین شهرهای کشور تبدیل میشود و بسیاری از مردم به خاطر طبیعت بینظیر گرگان، این شهر را به عنوان مقصد زندگی خود انتخاب میکنند.
گلستان نام جدید سرزمین تاریخی است که در طول تاریخ و تا سده هفتم هجری به نام ایالت گرگان و از آن پس تا آغاز سده دهم به نام استرآباد و در نوشتههای دوران اولیه اسلامی به نام (جرجان) و از اسفند ۱۳۱۶ گرگان نامیده شده است. این استان تا سال ۱۳۷۶ بخشی از استان مازندران بود، اما در آن سال به صورت استانی مستقل درآمد و شهرستان گرگان به عنوان مرکز آن برگزیده شد. بیشتر شهرهای کنونی استان از دیرینگی چندانی برخوردار نیستند و از بزرگ شدن روستاها به وجود آمدهاند و به عبارتی روستا شهر به شمار میآیند.
گرگان. گنبد کاووس. بندر ترکمن. بندرگز. علی آباد. مینودشت. آق قلا. کلاله. کردکوی. آزادشهر , رامیان , مراوه تپه. گالیکش. داشلی برون. دلند. خان ببین. گمیشان...
به طور کلی استان گلستان در بیشتر قسمتها دارای آبوهوای معتدل مدیترانهای است ولی قسمتهای جلگهای و اراضی پست گرگان به لحاظ مجاورت با صحرای ترکمنستان، دوری از دریا و کاهش ارتفاعات، آبوهوای نیمه بیابانی و گرم دارد.
با توجه به نحوه قرار گرفتن رشته کوههای البرز و جلگههای سواحل جنوبی و شرقی دریای خزر و نیز با توجه به تاثیر عرض و ارتفاع جغرافیایی، دوری و نزدیکی به دریا، وجود بیابانهای جنوبی ترکمنستان، وزش بادهای محلی و پوشش متراکم جنگلی، استان گلستان از نظر اقلیمی به سه بخش آبوهوای معتدل گرم و بارانی با زمستانی ملایم در حدّ فاصل بین قره سو و کوهستان، آبوهوای صحرایی گرم در ناحیه اترک و گرگان رود و آبوهوای بیابانی گرم و خشک با بارندگی کم در ناحیه کوچکی از شمال منطقه گرگان تقسیم میشود.
اکثریت جمعیت شهر گرگان مردم پارسیزبان هستند گرگانیها، سادات استرآبادی، مازنیها، بلوچها، سیستانیها، آذریها، شماری از ترکمنها، گروه کوچکی از مهاجرین قزاق و مهاجرانی از دیگر استانهای کشور همچون سمنان، خراسان و از مردمان ساکن این شهر هستند.
فارسها به دو دسته بومی و مهاجر تقسیم میشوند. فارسهای بومی بیشتر به گویشهای گرگانی، کتولی و مازندرانی تکلم میکنند. مهاجرین به استان هم بیشتر سیستانی، بلوچ، سمنانی و خراسانی هستند. فارسی زبانها بیشتر در مرکز و جنوب استان و مازندرانیها در روستاهای نیمه غربی استان سکونت دارند. آذریها در شهرستان گنبد کاووس و قزاقهای استان گلستان نیز بیشتر در گرگان سکونت دارند.
دانشگاه گرگان
در استان گلستان نیز همانند سایر استانهای کشورمان، تولید صنایع دستی خاص منطقه رایج است که مهمترین آنها قالی، گلیم، پلاس و جاجیم، ساخت زیورآلات، سوزندوزی، ابریشم دوزی و نمد مالی است.
سوغات گرگان
سوغات گرگان مثل دیگر شهرهای شمالی ایران از تنوع بسیاری برخوردار است. محبوبترین سوغاتیهای شهر گرگان، شیرینیهای سنتی است که در کارگاههای شیرینیپزی و قنادی درست میشوند. همچنین بانوان گرگانی به مناسبتهای مختلف، این شیرینیهای فوقالعاده را میپزند. نان زنجبیلی (لوزی)، نان خرمایی، حلوا اماج، سرغبیلی، نان شیرمال و نان پادرازی ازجمله این شیرینیها هستند.
از کجا سوغات گرگان را تهیه کنیم؟
یکی از مهمترین بازارهای قدیمی گرگان، بازار نعلبندان است که در فاصله سه راه میر کریم و میدان قیصریه قرار گرفته است. در این بازار بهترین وسایل دست باف قدیمی و بخصوص محصولاتی که توسط ترکمنها تولید میشود را میتوانید تهیه کنید.
برچسب ها
گردشگری در گرگان خانه تقوی ها در گرگان خانه باقری ها در گرگان بناهای تاریخی گرگان جاذبه های گردشگری در گرگان زندگی در گرگان چگونه است؟ اجاره سوئیت د رگرگان اجاره ویلا در گرگانارسال دیدگاه
دیدگاه ها
آخرین مطالب
پربازدیدترین مطالب
گروه بندی