یکی از آثار تاریخی که در این روستا وجود دارد گورستان قدیمی مانند مازی تخته و بقایای سنگی ( سنگ فرش ) تیرک دره در منطقه درک، و تپه باستانی نرگس تپه در زمره میراٍ دیرین تاریخ کتول است.
ضمن اینکه وجود امامزاده هارون ابن جعفر خود گواهی بر سوابق و قدمت تاریخی آبادی است.روستای الازمن به موازات سیاسی، اجتماعی دگرگونیهای فراوانی را از سر گذرانده است.
نخستین تاریخی که نام آبادی الازمن در آن آمده است وقف نامه خواجه مظفر بتکچی است که به سال ۹۸۹ هجری قمری باز می گردد و درباره سوابق دیر تر آن جز به شواهد و قرائن نمی توان سخن گفت.
“جهر” “یرتا” “گوکش آرام” از جمله جابجایی هستند که آبادی به خود دیده است. این روستا بر اساس نوشته تاریخی کتول جزء املاک فخر عمادالدین بوده که ملک حسین نام از اهالی کرمانشاه آن را به سال ۱۳۱۵ از ایشان خریداری و وقف اولاد خود کرده است.
سکنه ۲۳۵ نفر شیعه، آب از چشمه سار و رودخانه کفش گیری تامین می شود. محصول برنج، غلات، توتون، سیگار، شغل زراعت و دامداری، صنایع دستی زنان مختصر کرباس و پارچه محلی بافی و زیارتگاهی دارد.
یکی از جاذبه های گردشگری روستای الازمن آستان مقدس امامزاده هارون بن موسی بن جعفر(ع) معروف به امامزاده الازمن است که در ابتدای روستای الازمن و ۸۰۰ متری جاده اصلی محور فاضل آباد – علی آبادکتول واقع شده است.
در جوار این امامزاده واجب التعظیم، آرامگاه درگذشتگان روستاها و شهرهای علی آبادکتول، فاضل آباد قرار دارد. همچنین گلزار شهدای سال دفاع مقدس شهرستان علی آباد کتول نیز در جوار این بقعه متبرکه قرار دارد.
برچسب ها
ارسال دیدگاه
دیدگاه ها
آخرین مطالب
پربازدیدترین مطالب
گروه بندی