بهترین زمان برای رفتن به تنگه واشی مرداد ماه است، اما در همین زمان هم آب رودخانه سرد است، زیرا جریان آن از میان کوه و تنگه عبور می کند که آفتاب گیر نیست.
فاصله تنگه واشی تا تهران در حدود ۱۵۷ کیلومتر است که طی کردن این مسیر با خودرو حدود دو ساعت و ۱۵ دقیقه طول میکشد.
روستای جلیزجند در ابتدای مسیر تنگه، روستایی پرپیچوخم و با پستی و بلندی فراوان است. در بسیاری از قسمتها مسیر بسیار باریک میشود. میتوانید زمانی را به قدم زدن در روستا و لذت از آب و هوای بکر آن اختصاص دهید. گردش در روستای جلیزجند خالی از لطف نیست. دوغ پنج گیاه این روستا که ترکیبی از گیاهان محلی آویشن، نعناع، کاکوتی، پونه جنگلی و پونه کوهی است، طرفداران زیادی دارد.
پس از گذشتن از روستا، به پهنهای سرسبز و زیبا خواهید رسید که مزارع گندم و سیبزمینی و باغهای میوه در آن خودنمایی میکنند. در اغلب اوقات، کشاورزان و باغداران مشغول کار هستند و با رویی گشاده از گردشگران استقبال میکنند.
قسمت ابتدایی تنگه، چشمانداز و فضای خاصی برای اتراق ندارد. برای لذت بردن از طبیعت این منطقه باید دل به آب بزنید. با وارد شدن به تنگه واشی و گذراندن فاصلهای در حدود یک و نیم کیلومتر در آب، به دشت زیبای ساواشی خواهید رسید.
اگر تمایل به اتراق کردن دارید، این دشت زیبا برای این منظور مناسب است. به یاد داشته باشید که عبور از تنگه واشی برای همه افراد ساده نیست. این منطقه گرچه یکی از بهترین مقاصد طبیعت گردی اطراف تهران است، اما طی کردن این مسیر برای کودکان و افراد دارای ناتوانیهای جسمی مقدور نیست. تنگه سا سنگلاخی است و گذشتن از آن نیاز به صخرهنوردی و سنگنوردی سبک دارد، اما عمق آب آن از تنگه واشی کمتر و مسیر آن نیز کوتاهتر است.
پس از اتراق در این دشت و رفع خستگی، نوبت به ورود به تنگه دوم میرسد. تنگه سا سنگلاخی است و گذشتن از آن نیاز به صخرهنوردی و سنگنوردی سبک دارد، اما عمق آب آن از تنگه واشی کمتر و مسیر آن نیز کوتاهتر است. در طول این مسیر، منظره آب جاری روی سنگها و ریزش آن به پایین، آبشارهای کوچک و زیبا ساختهاند. باید خیلی مراقب باشید که روی سنگهای خیس سر نخورید.
با رسیدن به انتهای تنگه سا، آبشار ساواشی آشکار میشود و تماشای زیبایی آن، خستگی شما را ازبین میبرد. این قسمت از تنگه کاملا سنگلاخی است و برای اتراق کردن خیلی فضای مناسبی ندارد. بهخصوص اگر در روزهای تعطیل به این منطقه سفر کنید، بهتر است برای اتراق طولانی و صرف غذا و تنقلات، دشت ساواشی را انتخاب کنید. در پشت آبشار دشت زیبا و مناظر دیدنی وجود دارند، اما تردد به آنجا چندان هم ساده نیست.
برچسب ها
وسایل سفر به تنگه واشی عکس از تنگه واشی جاهای دیدنی فیروزکوه دیدنی های فیروزکوه مسیر تنگه واشی تنگه واشی در بهار تنگه واشی کجاست اجاره اتاق اطراف تنگه واشی جاذبه های دیدنی فیروزکوهارسال دیدگاه
دیدگاه ها
آخرین مطالب
پربازدیدترین مطالب
گروه بندی