پشتیبانی 09114481870 انتخاب استان ارسال خبر و مقاله ۰

بدون دیدگاه

عمارت هشت ‌بهشت که با نام کاخ هشت‌بهشت نیز شناخته می‌شود، از دیدنی های اصفهان در بافت تاریخی شهر است. امکان ندارد کسی مسافر اصفهان باشد و راهش به کاخ هشت بهشت نیافتد. بیشتری‌ها بعد از دیدن سی‌وسه پل از سنگ‌فرش‌های چهارباغ پایین می‌گذرند و به سمت بازار هنر راهی می‌شوند. کاخ هشت بهشت اصفهان هم دقیقا کنار همین بازار است. برای دیدن این عمارت باید وارد فضای سبز آن شد تا مقابل حوض، چشم‌مان به زیبایی آن روشن شود.بعد از ۵ دقیقه پیاده‌روی از سمت سی‌وسه پل به طرف چهارباغ عباسی، در سمت راست‌مان باغی وجود دارد که به کاخ هشت بهشت اصفهان معروف است. حدود یک سال است که امکان رانندگی در این مسیر دیگر وجود ندارد و برای بردن ماشین باید از خیابان باغ گلدسته در ضلع شرقی عمارت وارد شویم و خودرویمان را همان جا پارک کنیم.

گردشی در باغ هشت بهشت اصفهان

باغ هشت بهشت نشیمن هشت سوگلی حرم پادشاه بوده است، به این ترتیب که 4 نفر از آنها در طبقه همکف و 4 نفر دیگر در طبقه اول بنا می زیسته اند. این باغ در زمان ناصرالدین شاه قاجار به بانو عظمی افتخارالدوله واگذار شده بود، مشروط بر اینکه وضع و شکل آن را تغییر نداده و حریم آن را در خیابان چهارباغ در کمال تنظیف و تنقیح نگاهداری کند. پس از فوت بانوی مزبور باغ و قصر در تصرف وراث او باقی ماند ولی در این مدت تغییرات کلی در وضع باغ و قصر مزبور بوسیله متصرفین بنا داده شد و در سال 1343 این باغ رسماً به وزارت فرهنگ و هنر واگذار گردید.

کاشی کاری هایی که انواع حیوانات پرنده ، درنده و خزنده برروی آن نقش بسته ، از آثار این کاخ بشمار می آیند . از باغ وسیع “هشت بهشت” مقدار زیادی باقی نمانده ولی قصر تاریخی آن هنوز اثر ارزنده و جالبی است که پس از انقلاب پارکی در اطراف آن ساخته شده است. نام های دیگر آن هشت به هشت، هشت در بهشت، باغ بلبل می باشند و نام هشت بهشت عمدتاً در اصطلاح زمان خود، به معنای هشتی یا ورودی بهشت بوده است. آنچه در این عمارت حائز اهمیت است ارتباطی است که میان فضاها و قسمت های مختلف آن پدید آمده است. این ارتباط باعث شده تا این عمارت در عین تنوع و گوناگونی و تعدد فضا از وحدت و یکپارچگی و تزئینات قابل توجه برخوردار شود.

تزئینات عمارت در دوران صفویه به حدی باشکوه و هنرمندانه بوده که سیاحان بسیاری زبان به تحسین آن گشوده اند. متاسفانه امروز از نرده های چوب زرنگار و قاب ها و جام های بلور و آلت های شیشه ای رنگارنگ ظریف اثری بر جای نمانده است چرا که در دوره های بعد از صفویه و بخصوص در عصر قاجاریان تغییرات بسیاری در آن داده شده است.

اطلاعات بازدید عمارت هشت بهشت اصفهان

ساعت بازدید کاخ هشت بهشت اصفهان: ساعت 9 صبح تا 9 شب
بهترین زمان بازدید: بهار
مدت زمان بازدید: یک ساعت
بلیط ورودی: 25000 ریال
قدمت بنا مربوط به دوره صفویه

 

 




ارسال دیدگاه


جهت ثبت دیدگاه خود ابتدا باید وارد سایت شوید:
ورود / ثبت‌نام

ورود/ثبت نام

لطفا برای ورود یا ثبت نام،شماره تلفن همراه خودرا وارد کنید



دیدگاه ها

گروه بندی