مردم روستا ایشکا از خوراک های مناسبی برای تغذیه استفاده می کنند ، از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
برنج کته ، باقلا قاتوق ، ماست برونی ، قیمه خروش ، گوجه کباب ، توش تره ، تورش کباب ، ترش شامی ، خال آبی ، دولمه ، سیر آبی ، سیر قلیه ، کوکو ، مرغ ترش ، کل کباب ، ماهی فی ویج ، واویشکا ، میرزا قاسمی ، سبزی خورش ، ترش قاتوق .
ترشی جات : هفت بیجار ، شلغم ، کلم ، بادمجان ، خیارشور ،
پوشاک و ظاهر
پوشاک روستا بر گرفته از فرهنگ شهری در حد متوسط و جدید بوده و لباس های محلی بیشتر در مجالس عروسی به صورت نمادین پوشیده می شود . در مورد ظاهر اهالی روستا هم گفتنی است که تقریباً هیچ تفاوتی با مردم شهرهای اطراف ندارند .
وسایل زندگی
از جمله وسایل زندگی محسوس مورد استفاده در خانه روستایی که همگی جدید و به ظواهر شهری بیشتر شباهت دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد :
از فرش ، موکت و گاهاً مبل در سطح نشیمن گاه استفاده می شود تمام خانه ها به سیستم لوله کشی آب و گاز مجهزند و همه آنها از برق و تلفن برخوردارند .
این خانه ها اکثراً دارای ، توالت ، ابگرم کن ، وسایل بهداشتی ، جارو برقی ، ماشین لباس شویی ، اتوی بخار ، پلوپز ، سماور برقی ، تلویزیون رنگی ، آب میوه گیری ، چرخ گوشت ، مولنکس ، و … هستند .
علت نامگذاری روستای ایشکاء دقیقا در دست نیست ولی بنا بر گفته های اهالی روستا ، احتمال آن می رود که روزگاری قسمتی از این مکان محل استراحت (استراحتگاه) یا ایستگاه کاروانها و همچنین مسافران لاهیجان بوده است. چرا که در دوران قدیم تعدادی از مغازه های لاهیجان که شامل سوزن سازی و آهنگری می شد در انتهای روستا قرارداشت . البته این مغازه ها بعلت آتش سوزی تخریب شده واثری از آنها مشاهده نمی شود. نام محل در ابتدا ایستکاه Istkue بوده که بعدها به علت گویش محلی به ایشکاء Ishkue تغییر نام یافته است.
برچسب ها
ارسال دیدگاه
دیدگاه ها
آخرین مطالب
پربازدیدترین مطالب
گروه بندی