روستای آهنگرمحله به دلایل اقلیمی به سه محل تغییر یافت. در ابتدا در ملک سمارود سپس در تپه ی قلعه سیرک و در آخر در محل کنونی واقع شد. در سمارود با شغل کشاورزی و سفالگری امرار معاش میکردند. قنات های موجود به طول حدود یک کیلومتر جهت آب کشاورزی حاکی از این امراست. در تپه ی قلعه سیرک به گفته ی بزرگان و قدیمی های این روستا چهار گروه در آنجا سکونت داشتند که همه ی آنها دارای کلاه های خاص هر طایفه ای بودند.
گروهی دارای کلاه های سرخی بودند که به سرخنکلایی معروف شدند و هم اکنون در شهر سرخنکلا زندگی میکنند. گروهی دارای کلاه های مرز دار بودند که در روستای مرزنکلاته سکونت گزیدند. گروه سوم کلاه های اصفهانی داشتند که معروف به اصفهان کلایی شدند. گروه چهارم کسانی بودند که شغل آهنگری پیشه کرده بودند و در این محل ماندگار گردیدند و تخلص روستای آهنگرمحله نیز از همین جا نشئت میگیرد.
بناهای تاریخی روستا عبارتند از: حمام روستا، تپه ی قلعه سیرک، قناتهای جنگل سمارود و قبرستان های روستا. در مورد حمام روستا: طبق بیان ریش سفیدان... در مورد حمام روستا: طبق بیان ریش سفیدان قبل از اینکه این روستا در این محل وجود داشته باشد بنای این حمام در خرابه ی تمشک(تلو) موجود بوده که قدمت آن نامشخص است. عین این بنا در کوهستان های شاهکوه و چهارباغ موجود است.
برچسب ها
زیباترین روستاهای استان گلستان معرفی روستاهای استان گلستان تعداد روستاهای استان گلستان لیست روستاهای استان گلستان اسامی روستاهای استان گلستان روستای آهنگر محله روستاهای بکر استان گلستانارسال دیدگاه
دیدگاه ها
آخرین مطالب
پربازدیدترین مطالب
گروه بندی