روستای لیپار یکی از روستاهای بخش مرکزی شهر چابهار است. همانطور که از نام تالاب برمیآید، تالاب لیپار در کنار این روستا قرار دارد. این تالاب که از آن به عنوان عروس چابهار نیز یاد میشود در جادهی چابهار به گواتر قرار دارد. این جادهی ساحلی و زیبا در قسمت شرقی چابهار ساخته شده است.
واژه لیپار از دو بخش «لیپ» و «آر» تشکیل شده. «لیپ» به معنای خار و خاشاک رودخانه و «آر» به معنای آب رودخانه است. از آن جایی که در روستای لیپار آب رودخانه با خاروخاشاک آن به دریا میریزد، نام تالاب لیپار را برای این تالاب برگزیدهاند.
همچنین در زبان بلوچی لیپار به محل تلاقی آب رودخانه و دریا گفته میشود و کلمهی لیپار در حقیقت موقعیت این تالاب و روستا را بیان میکند.
همانطور که شاید تا به اینجا دریافته باشید علت اصلی شهرت و محبوبیت تالاب لیپار رنگ صورتی مایل به سرخ آن است. این رنگ در اثر ترکیب شوری زیاد آب دریاچه با نوعی از جلبکها به وجود آمده.
جلبک «دونالیلا سالینا» که تحمل شوری زیادی دارد در آب این دریاچه میروید و در تماس با دستهای از باکتریها به نام «هالوباکتری» منجر به تولید کاروتنوئید (رنگدانه) صورتی میشود. در مجموع باید گفت عوامل متعددی در تشکیل دریاچههای صورتی نقش دارند.
در واقع میتوان گفت آبوهوا، جنس خاک بستر دریاچه و میزان شوری آب از جمله عواملی هستند که محیط مناسب رشد این نوع جلبک و زیست اینگونه از باکتری را فراهم میکنند.
استان سیستان و بلوچستان، شهرستان چابهار، برای دسترسی به تالاب لیپار چابهار باید اول به سمت روستای رمین در ۱۵ کیلومتری چابهار بروید. برای رسیدن به روستا هم باید از جاده ساحلی چابهار به خلیج گواتر استفاده کنید.
جاذبه های گردشگری چابهار زیاد هستند و میتوانید علاوهبر تالاب به این مناطق هم سری بزنید. پرندگان مهاجر تالاب لیپار خودشان تجربهای جذاب برای کسانی هستند که به این منطقه سفر میکنند. پس اگر در فصل مهاجرت پرندهها به تالاب سفر کرده باشید قطعا پرندههایی مثل فلامینگو و مرغابی و پلیکان را خواهید دید.
طبیعت چابهار و این منطقه آنقدر زیبا هستند که بتوانید تجربه گردشگری خودتان را با عکاسی حرفهای از دریاچه شروع کنید. اگر بخت با شما یار باشد میتوانید از حضور پرندهها در آب دریاچه یا پرواز آنها بالای آبهای صورتی تالاب عکس بگیرید. البته پیادهروی در کنار مسیر ساحلی تالاب هم لطف خودش را دارد. جایی آرام با صدای موجهای صورتی که به ساحل نمکی سیلی میزنند.
تالاب صورتی لیپار ایران فقط بعضی از ماههای سال پُر آب میشود و میتوانید رنگ صورتی مایل به قرمز آن را ببینید. پس بهترین زمان بازدید از تالاب لیپار فصلهای پُر آب دریاچه است که معمولا بین وسطهای فصل زمستان تا اوایل فصل بهار یعنی ماههای بهمن، اسفند و فروردین است. البته میتوانید در ماههای شهریور و مهر هم به بازدید تالاب بروید اما خب هوا مثل زمستان و اوایل بهار خنک و دلنشین نیست و ممکن است گرمتان شود. یادتان باشد اصلا تابستان را برای سفر به دریاچه لیپار چابهار انتخاب نکنید چون آب دریاچه در پایینترین سطح قرار دارد.
رستوران دریا
رستوران سبز
رستوران جواهر چابهار
رستوران ساحلی خلیج
رستوران آقا بزرگ
رستوران بلوچ
هتل پنج ستاره لیپار
هتل چهار ستاره لاله
هتل چهار ستاره فردوس
هتل چهار ستاره شاهان
هتل سه ستاره آذین
هتل دو ستاره سپیده
هتل آپارتمان رز مکران
هتل آپارتمان گراناز
هتل آپارتمان شوهاز
برای سفر با خودروی شخصی به تالاب لیپار چابهار باید وارد جاده ساحلی چابهار به گواتر شوید. در انتهای این جاده به روستای رمین میرسید. مسیرتان را همینطور ادامه دهید تا در سمت راست خود از بلهسر عبور کنید. چند کیومتری که جلوتر بروید تلالو نور خورشید در آب صورتی دریاچه را خواهید دید. بخشی از مسیر خاکی است پس با احتیاط رانندگی کنید. در مسیرتان از بازارچه محلی تالاب لیپار هم عبور میکنید. پس اگر دلتان دستسازهای محلی مردم این منطقه را میخواهد نیشترمز زده و پیاده شوید.
اگر با هواپیما تا چابهار رفته باشید میتوانید از همانجا یک تاکسی دربستی یا بیسیم بگیرید و به سمت تالاب بروید.
تورهای محلی شاید بهترین انتخاب برای طبیعت گردی در چابهار و بازدید از دریاچه صورتی باشند. این تورهای محلی زیروبَم جاذبه های گردشگری چابهار را بلدند و میدانند چطور شما را سریع به تالاب برسانند.
در این تالاب تعداد خیلی زیادی از پلانکتونها و جلبکهای صورتی زندگی میکنند و بعضی از واکنشهای طبیعی در این دریاچه باعث شده تا آب به رنگ صورتی و گاهی قرمز درآید.
بهترین زمان برای سفر به این دریاچه صورتی، از بهمن ماه هر سال تا فروردین سال بعد است. چون در این زمان دریاچه پُر آب خواهد بود.
خلیج گواتر، سواحل دریای عمان و ساحل صخرهای چابهار و کوههای مریخی از جمله جاذبههای گردشگری چابهار در نزدیکی تالاب هستند.
برچسب ها
ارسال دیدگاه
دیدگاه ها
آخرین مطالب
پربازدیدترین مطالب
گروه بندی